Opslag

Opslag: de kosten van batterijen in vrije val tegen 2030

Volgens het nieuwste IRENA-rapport zullen de kosten van batterijopslag voor stationaire elektrische toepassingen met twee derde dalen tegen 2030. Een kostendaling die de vraag zal stimuleren en de verwachte ontwikkeling van hernieuwbare energie zal ondersteunen.

Prijs van Powerwall brengt revolutie teweeg in residentiële opslag

Door de  bekendmaking van de installatieprijs van de Powerwall voor de Australische markt, brengt Tesla een revolutie teweeg in de combinatie van zonne-fotovoltaïsche en opslag van elektriciteit. Het is nu goedkoper om zonnestroom te produceren en op te slaan in plaats van elektriciteit af te nemen van het elektriciteitsnet. Ook in België.

Opslag : op zoek naar een markt

Verenigd op IRES 2015 onderzoeken bedrijven gespecialiseerd in energieopslag nu de mogelijke markten voor hun innovatieve technologieën. Naar het voorbeeld van de huishoudelijke batterij Powerwall. Een prijssignaal voor  de « prosumers » kan de beweging doen versnellen.

Donald Gilbert (REstore): “Flexibiliteit is een vaardigheid die naar verwachting zal groeien”

Sinds twee jaar heeft REstore een plaats verdiend als aggregator in de kleine wereld van vraagsturing. Restore nam deel aan de recente aanbesteding van Elia om de beroemde strategische reserve op te bouwen voor de winter 2014/2015: honderd megawatt moet kunnen worden geschrapt op grond van overeenkomsten met een aantal grote industriële spelers. Hier is de mening van Donald Gilbert, manager inkoop van REstore ...