You are here

Nieuws

 • Batterijen hebben een gunstige CO2-balans… maar enkel op grote schaal

  Volgens een rapport van het Internationaal Energieagentschap leidt zonnestroom die via een huishoudelijke batterij wordt verbruikt tot een slechtere milieuprestatie. De CO2-balans is echter positief wanneer men een grootschalig batterijsysteem vergelijkt met aardgascentrales(fossiel).

 • Naar burgers als actoren op de duurzame energiemarkt

  Het Europese pakket voor schone energie biedt een ongekende kans om burgers, lokale overheden en het KMO’s tot echte spelers op de energiemarkt te maken, wat de lokale gemeenschappen ten goede komt. Op voorwaarde dat de twee richtlijnen correct worden omgezet in nationaal recht. Organisaties werken eraan om dit te verwezenlijken. 

 • België bereidt grootschalige productie en transport voor van groene waterstof

  Het consortium Fluxys, Eoly en Parkwind wil groene waterstof produceren in de haven van Zeebrugge of Antwerpen. 7 industriële spelers bundelen hun krachten voor transport naar de consument. De inter-seizoensgebonden opslag van offshore windenergie komt eraan!

 • Eerste proefprojecten collectief zelfverbruik in Brussel

  Twee scholen , in Vorst en Ganshoren, die zijn uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen zullen hun overtollige zonne-energie tegen een gunstig tarief aan de buren verkopen. Het Brussels Gewest wil  een model uitwerken in de strijd tegen brandstofarmoede.

 • Belgische stakeholders fotovoltaïsche zonne-energie klaar voor meer ambitieuze doelstellingen

  Meer dan 240 fotovoltaïsche stakeholders hebben elkaar ontmoet op de Belgian Solar Day. De sector is bereidwillig. Dankzij lagere kosten, technologische verbeteringen en innovatieve koppelingen (warmtepompen, opslag, elektrische auto's) is het mogelijk om tegen 2030 1.000 MWp per jaar te installeren.

Pages