You are here

Zonnewarmte

 • Zonnekaart: Hoeveel kan uw dak opbrengen?

  Leefmilieu Brussel lanceert een campagne en een instrument om de Brusselaars te motiveren hun dak uit te rusten met fotovoltaïsche zonne-energie. Vul uw adres in en ontdek de financiële mogelijkheden van uw dak !

 • Zonnekaart: hoeveel brengt mijn dak op?

  De inwoners van Brussel beschikken nu over een sterk instrument: de zonnekaart. Voer uw adres in en ontdek onmiddellijk het fotovoltaïsch potentieel van uw dak. Wat brengt het op ?

 • Het nastreven van groene warmte

  Cluster TWEED publiceert een kaart met de Waalse en Brusselse actoren van groene warmte. Men ondervindt een zekere terughoudendheid van politieke en industriële beleidsmakers maar ook de diversiteit aan werkterreinen wordt niet benut door een gebrek aan gedeelde ambitie.

 • Weerberichten hernieuwbare energie in 2014

  Sinds 2009 worden de gewone weerberichten aangevuld door zonne- en windenergiegegevens. Hierbij vindt u voor het jaar 2014 een overzicht van de dekkingsgraad in het energieverbruik van de Belgische huishoudens door hun fotovoltaïsche zonne-installatie (3 kWp), een zonneboilersysteem met een standaardformaat van 4,6 m² - 300 l als ook het aantal woningen dat kan worden gedekt door het Belgische windpark.