You are here

Windenergie

 • België bereidt grootschalige productie en transport voor van groene waterstof

  Het consortium Fluxys, Eoly en Parkwind wil groene waterstof produceren in de haven van Zeebrugge of Antwerpen. 7 industriële spelers bundelen hun krachten voor transport naar de consument. De inter-seizoensgebonden opslag van offshore windenergie komt eraan!

 • Belgische burgers kunnen vanaf nu investeren in offshore windenergie

  Twee coöperaties bieden gezinnen de mogelijkheid om te investeren in windturbines op de Noordzee. Een investering die meer opbrengt dan een spaarboekje.

 • Duurzame energie zal zich ontwikkelen zonder "zeldzame aardmetalen"

  Er ontstond recent controverse over het gebruik van "zeldzame aardmetalen", met name in windenergie en elektrische auto's. De winning van deze metalen is inderdaad schadelijk voor het milieu. En de duurzame technologieën zijn momenteel bezig met het uitwerken van alternatieven. Een voorbeeld dat door vele andere economische sectoren zou moeten worden gevolgd. 

 • 2017 of de economische zegetocht van zon en wind

  Het jaar 2017 werd gekenmerkt door een dramatische daling van de productiekosten van fotovoltaïsche zonne-energie en windenergie. Het concurrentievermogen ligt nu hoger dan het concurrentievermogen van de traditionele energieproductie. Een cjferanalyse.

 • Windenergie gaat vooruit in Vlaanderen

  Volgens de meest recente statistieken groeide windenergie op land sterk in Vlaanderen, in tegenstelling tot de Waalse windenergie. Bart Bode en Alice Detollenaere (de federatie ODE) geven een woordje uitleg.

 • Weerberichten hernieuwbare energie in 2014

  Sinds 2009 worden de gewone weerberichten aangevuld door zonne- en windenergiegegevens. Hierbij vindt u voor het jaar 2014 een overzicht van de dekkingsgraad in het energieverbruik van de Belgische huishoudens door hun fotovoltaïsche zonne-installatie (3 kWp), een zonneboilersysteem met een standaardformaat van 4,6 m² - 300 l als ook het aantal woningen dat kan worden gedekt door het Belgische windpark.