You are here

Nieuws

 • Een zonneschool, dankzij participatieve financiering van de ouders

  Het Sint-Anne Instituut in Etterbeek heeft een fotovoltaïsche zonne-installatie aangekocht dankzij de renteloze leningen van de ouders van de school. Deze originele regeling zal het ook mogelijk maken om de "Natuur"-projecten van de school te financieren.

 • Welke koolstofarme strategie voor 2050 voor Brussel ?

  Het Brussels Gewest heeft een studie aangevraagd om zijn klimaatstrategie te verfijnen volgens de specifieke kenmerken van Brussel. Het bracht een ‘low carbon’ forum samen om erover te debatteren met belanghebbenden en het maatschappelijk middenveld. Een verslag.

 • Eerste openbaar gebouw "SolarClick" in Brussel

  Op het dak van de residentie Val des Fleurs in Sint-Agatha-Berchem ligt nu een installatie van 111 kWp. Dit is het eerste van de 150 openbare gebouwen in Brussel die tegen eind 2020 van dit programma zullen profiteren.

 • Brussel voorziet 46 openbare gebouwen van fotovoltaïsche zonne-energie

  Het Brussels Gewest wil de energieprestatie van openbare gebouwen verbeteren. In 2018 zullen 46 daken worden uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen.

 • Succesvolle eerste editie van het Belgian Solar Network

  Deskundigen, fabrikanten en politici hebben samen de balans opgemaakt van de uitdagingen van fotovoltaïsche cellen in België: ontwikkeling, integratie op het net, technologische innovaties, eigen verbruik, kwaliteit, opslag, ... Dit zijn de belangrijkste elementen.

Pages